Радев отрече да стои зад атаката с Борисов

17:38, 25 фев 20 / Политика 25 2778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нормално е в такива случаи да има повече емоции, но те не са най-добрият съветник. Напълно разбирам притесненията на премиера Бойко Борисов, защото този тежък случай засяга не само лично него, но и България. Не аз трябва да отговарям на тези въпроси, защото нямам никакво отношение към действията на прокуратура, на полиция, още по-малко на друга държава“, това каза президентът Румен Радев относно публикацията в каталунски вестник „Периодико".

Борисов заподозря, че Радев го атакува през испанска медия

Попитан как оценява решението за отлагане на влизането ни в чакалнята на еврозоната Радев отговори: „Имаме ясни цели – пълно, пълноправно и надеждно участие на България във всички стълбове на политики на ЕС. Това означава членство в еврозоната. Въпросът е как ще стигнем до там. Тук много важно е да знаем, че от действията на българското правителство зависи дали това ще бъде свързано с реална икономическа и социална интеграция, или ще поражда недоверие, че и този път цената ще бъде платена от българските граждани. Затова очаквам от правителството по-ефективна и открита политика, която да върне доверието в този процес“, каза Радев.

На въпрос за разговора му с президента Владимир Путин за енергийните проекти държавният глава заяви, че цената на газа е най-важната тема към момента. „Надявам се в скоро време да получим така желаното намаление“, добави той.

Руска компания ще строи „Турски поток“ в България

„Явно е, че трябва политическа воля, защото виждате, че експертните преговори, които се водят не могат да достигнат до желания за България резултат. От 8 държави, обект на газовото дело между Газпром и ЕК, само България остана без намаление на цената на синьото гориво. Ние плащаме почти два пъти по-скъпо. Това е недопустимо. И тук министър Петкова трябва да се замисли дали достатъчно добре си вършат работата и защо България изостава“, заяви президентът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама