Борисов и Каракачанов опитаха да обяснят отношенията си

16:46, 26 фев 20 / Политика 25 1802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментираха отношенията в управляващата коалиция. Отношенията между партньорите се изостриха след ареста на шефката на Басейновата дирекция в Пловдив, която е от квотата на ВМРО и избора на членове на Комисията за регулиране на съобщенията.

Игра на коалиции (не на тронове, да не се объркате)

Борисов: Както знаете, нямам навика какво сме си говорили с премиера Борисов, това не са неща, които трябва да изясняваме публично, каза Каракачанов.

КаракачановМалко се изненадах, защото се разделихме прекрасно. Затова сега им го връщам. Но с тези приказки за БСП и ДПС - малко си играем и ние

Борисов: Вчера казах ли ви, че ще настоявам и на мястото на единия от ГЕРБ от КРС да сложат от Патриотите? Станала е грешка, бях в Брюксел и не съм разбрал какво са правили, каза Борисов. 

Каракачанов: Г-н премиер, миналата седмица нашите хора в парламента вероятно са научили как гласуват ГЕРБ и ДПС.

Борисов: Чакай, казах ли ви че ще върна в парламента, ще настоявам да прегласуват решението и на мястото на единия от ГЕРБ, да сложат от Патриотите. Това решихме ли го вчера?

Каракачанов: Само че не е е редно според мен.

Борисов: Няма, не е редно. Станала  грешка, бях в Брюксел тогава на Съвета, не съм разбрал какво са правили, поех ангажимент прд вас. Пред вас разпоредих на Дариткова да седнат и намерят начин за КРС. Разбрали сме се преди месеци, професионалното ръководство си работи пряко с ВКП и наблюдаващите прокурори и не е моя работа да знам, не искам да знам и не съм знаел и продължавам да не искам да знам, това им казах на колегите, те ме запитаха и с това приключихме. Останах изненадан, щото се разделихме прекрасно и аз днеска казвам, че така повече не може да продължава, но продължава.

Каракачанов: Това, което се разбрахме вчера на коалиционния съвет, са много по-важни неща.

Борисов: Да, ама с тоя ластик нито за пенсиите се чу, нито за това, което правихме сметките.

Каракачанов: Да, де, ама нали говорехме да не го казваме отсега.

Борисов: Е, да не го правим, ама ние 3/4 от времето правихме сметки, излезна накрая ластика.

Вчера във връзка с акцията в Басейнова дирекция министърът на отбраната предложи на главния прокурор Иван Гешев да залавя престъпници с танкове. Днес  обвинител номер 1 отговори, че не знае дали има работещи танкове. Чух, че танкове трябва да дойдат. За съжаление, не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама