ВиК шефове искат да подават оставки, екоминистърът също си я бил приготвил

09:35, 28 фев 20 / Политика 25 2710 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички директори на ВиК в цялата страната са поискали спешна среща с екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро. Те дори са заявили, че искат да си подадат оставките след ареста на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева.

Те всички искаха да дойдат днес в 11.00 часа и да си дадат оставките“, заяви Димитров в ефира на Нова телевизия, съобщи dariknews.bg.

Отново спецакция в Басейнова дирекция - Пловдив

Изпитваме несигурност при вземане на решения и осъществяване на контролни дейности. Ситуацията доведе до това да работим в непрекъснат стрес и несигурност“, е записано в писмо на всички директори на териториални структури до министър Емил Димитров.

Аз също се бях приготвил да си я давам. Ако всички ВиК директори си подадат оставката, аз с кой да работя? Със секретарката си ли“, попита Ревизоро.

"Шефовете на ВиК не са престъпници. Изведнъж да ги изкарваме престъпници, не е редно. Много от тях ще дойдат на среща днес и ще искат да подадат оставка. Аз трябва да ги убедя, че държава има и не трябва да го правят. Ако 80 човека в цялата страна си подадат оставките, аз с кого да работя“, подчерта отново той.

Емил Димитров - Ревизоро смята, че прокуратурата е подведена за ареста на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив. "Пожелавам й справедлив съдия. Има някой, който е подвел прокуратурата. Информацията стигна до София и главния прокурор разбра. Истината вчера възтържествува и очаквам да има развитие", каза той.

Повдигнаха обвинение на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив

снимка: МОСВ 

Екоминистърът проведе среща с директорите на регионалните структури на ведомството във връзка със създалото се напрежение в системата след проведените акции и задържания в някои от дирекциите. Срещата се проведе по настояване на регионалните инспекции по околната среда и водите,  Басейновите дирекции и националните паркове в страната, като в нея участваха почти всички ръководители, съобщиха от МОСВ.

След срещата министърът обясни, че са разговаряли с колегите по много проблеми. Те са заявили, че са много притеснени, защото са обвинявани по много въпроси, включително узаконяването на водохващания, което не зависи единствено от МОСВ. Министър Димитров заяви пред директорите своята подкрепа за служителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама