Затвориха Лионската гара в Париж заради пожар

20:41, 28 фев 20 / Свят 25 2897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лионската гара (Gare de Lyon) в Париж беше затворена заради пожар. Причината е концерт на конгоански певец, срещу който бяха обявени протести, съобщи АФП.

Полицията публикува съобщение в Twitter с препоръки към гражданите да избягват района на гарата и да позволят на службата на спешна помощ да си свърши работата. По-късно се появи съобщение, че пожарът е „под контрол” и е изгасен.

От полицията заявиха, че органите на реда са се намесили, за да спрат протестиращи, които са палили кофи за боклук и скутери, вследствие на което в центъра на града са се появили гъсти облаци черен дим.

Операторът на влаковите услуги на SCNF заяви, че подземният участък на Лионската гара е евакуиран като предпазна мярка. Полицията забрани всякакви протести около Accor Hotels Arena в Париж, недалеч от гарата, където конгоанският певец Фали Ипупа трябваше да изнесе концерт.

Емигрантите от Конго редовно се обявяват срещу свои сънародници-артисти, които имат изяви във Франция или Белгия, като ги обвиняват, че са близки с бившия президент на ДР Конго Жозеф Кабила и неговия наследник Феликс Чизекеди.

Изданието припомня, че през 2017 г. полицията отмени концерт на Ипупа заради риск от „сериозни нарушения на обществения ред“. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама