Матей Казийски стана шампион на Япония

16:03, 29 фев 20 / Спорт 25 2886 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската водеща звезда във волейбола Матей Казийски украси успешната си кариера и с титла в Япония, след като днес неговият тим Джей Тект Стингс спечели шампионата, предаде БТА.

Във финалния плейоф с Казийски в състава си Джей Тект Стингс победи с 3:2 гейма (17:25, 25:22, 25:22, 26:28, 15:10) Панасоник Пантърс. Мачът се игра пред празни трибуни заради превантивни мерки за ограничаване на евентуалния коронавирус. Панасоник Пантърс е шампион на Япония от миналата година и първенец от тази в редовния сезон.

Водени от двукратния световен шампион Михал Кубяк, тимът на Панасоник поведе в първия гейм, но след това Джей Тект обърна мача. Истинска драма се разигра в четвъртия гейм, когато Казийски и съотборниците му бяха близо до победата, но изпуснаха два мач-бола.

Така се стигна до тайбрек, но там Джей Тект бяха повече от категорични и спечелиха с 15:11. Тимът на българина започна битката за титлата от полуфинала, след като завърши 2-и в редовния сезон. На полуфинала де отстраниха с 3:1 гейма Сънтори Сънбърдс с руската звезда Дмитрий Мусерски. За шампионската си титла новите първенци на Япония получиха чек за 15 милиона йени (125 580 евро).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама