Григор Димитров и Рафаел Надал направиха шоу в Атланта

08:13, 03 мар 20 / Спорт 25 2523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГРИГОР ДИМИТРОВ, АКАПУЛКО
ГРИГОР ДИМИТРОВ, АКАПУЛКО

Рафаел Надал се наложи над Григор Димитров на демонстративен мач в Атланта в два сета - 7:5 и 6:3. Средствата от мача, който продължи час и 40 минути, ще отидат за фондацията на испанеца и за Националната тенис фондация на САЩ. Публиката в зала "Инфинити Енерджи Арена" аплодираше възторжено и двамата тенисисти, развяваха се много български знамена, предаде БНР.

Двамата тенисисти очевидно бяха уморени от приключилия току-що турнир в Акапулко, където само преди три дни отново се изправиха един срещу друг на полуфиналите и където резултатът беше същият - победа в два сета за Надал.

Надал: Победих един от най-добрите тенисисти в света

Световните номер две и номер деветнадесет спечелиха по един гейм в началото на първия сет. Григор Димитров беше близо до пробив в третия гейм, но пропусна две точки за пробив и не успя. В следващите два гейма и двамата си размениха по един пробив. При резултат 3:3 гейма, Рафаел Надал отнова успя да реализира пробив, задържа го и поведе 5:3. Григор успя да изравни до 5:5, но в последните два гейма Надал беше безпощаден и първият сет завърши 7:5 за испанеца.

Вторият сет отново започна с размяна на геймове. При резултат 2:1 за Надал и 40 на нула за Григор в четвъртия гейм, българинът размени мястото си със зрител, на когото даде своята ракета, за да покаже на шега колко лесно е да се вземе точка на Надал и 2:2. Оттам нататък обаче нещата станаха сериозни. Испанската звезда спечели следващите три гейма и поведе 5:2. При 5:3 Григор Димитров отново имаше възможност за пробив, но не успя да го реализира и загуби втория сет с 6:3.

Григор Димитров се завърна в топ 20

Демонстративният мач в Атланта е 15-ият поред между Григор Димитров и Рафаел Надал, като българинът има само една победа през 2016 в Пекин. След края на срещата двете звезди на световния тенис не спестиха похвалите си един за друг. "Играта срещу Рафа ми носи само положителни емоции, дори и загубите", каза пред публиката Григор Димитров. Надал подчерта, че двамата са не само колеги, но и приятели: "Тенисът е до време, приятелството е завинаги".

Вчера двамата бяха домакини на благотворителна вечеря за 100 гости, от която са събрали 330 000 долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама