Недоволството на медицинските сестри ескалира

09:00, 06 мар 20 25 4110 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Пет медицински сестри се барикадираха в бившия Партиен дом. След вчерашното заседание на парламентарната здравна комисия така и не излязоха от сградата като израз на недоволство срещу политикатата на правителството. Медицинските специалисти са категорични, че исканията им не са изпълнени, въпреки обещанията. Протестът им започна с палатков лагер пред Партийния дом, после се стигна до барикадирането. 

Медицински сестри се барикадираха в бившия партиен дом

Физиотерапевтът Бойка Анастасова дори излезе на парапета на сградата и отказа да влезе вътре. Четирима служители на НСО, сред които и шефът на службата Красимир Станчев, излязоха при нея, за да се опитат да я приберат вътре. 

След разправия с НСО Анастасова все пак слезе от парапета. Пред медиите тя заяви, че служителите са използвали сила. При медицинските сестри са били десетима служители на НСО, които повече от 12 часа са се опитвали да разрешат ситуацията.

От НСО веднага коментираха ситуацията. Шефът на службата Красимир Станчев заяви, че са били оставени сами да разрешат проблема. „За първи път в НСО се случва нещо такова. Помолих за съдействие органите на МВР, но тук няма никой освен нас. Очаквах да изпратят по-качествени психолози. В крайна сметка не искахме да нагнетяваме това положение“, посочи той и допълни, че в сградата е имало само трима психолози.

Насилие не е имало“, заяви Красимир Станчев и уточни, че ако Бойка Атанасова е била ранена, то е било при дърпането й от прозореца. 

Едната от дамите след 20.00 часа като влязох ми каза да не се приближавам до нея, защото ще скочи от прозореца. Тя изяви желание да скача от прозореца. В 4.00 часа загасихме тока и те излязоха навън. Аз ги помолих да влязат вътре“, обясни Станчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама