Окончателно: коронавирусът дойде

10:25, 08 мар 20 25 3291 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

На брифинг в Министерски съвет от Националния оперативен щаб обявиха, че случаите на коронавирус в България вече са 4. Положителни са окончателните проби на двамата пациенти, за които ни съобщиха снощи. Другите двама заразени са мъж на 61 години от Плевен и медицинско лице от болница в Габрово.

Затвориха вътрешните отделения в Плевен и Габрово

Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев обясни, че болниците в двата града работят в карантинен режим. Пациентите няма да се изписват, няма да се приемат и нови. Активно се издирват всички, с които доказано заразените са контактували.

"Развитието на ситуацията в България се повтаря с тези в доста други европейски страни- като начин на разпространение и засегнати лица", посочи Кунчев.

Разработените от китайските власти указания ще бъдат изпратени в болниците в Плевен и Габрово, както и в останалите лечебни заведения в страната. 

Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че ще бъде предложено мероприятията с много хора на закрито да бъдат забранени. "Няма основания за паника, защото пациентите, които са открити, са в оздравяващия им период", подчерта той. 

Тестовете за коронавирус в страната на този етап са достатъчни. Няма проблем заявките за изследване на проби да се изпълняват.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама