Министърът на културата на Франция заразен с коронавирус

22:30, 09 мар 20 25 4183 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Франк Риестер се лекува у дома и "се чувства добре" съобщи правителството в Париж, след като стана ясно, че министърът на културата е сред заразените с коронавирус, пише АФП.

Не е ясно къде се заразил Риестер, но той ходи няколко дни в парламента, а там бяха потвърдени случаи на коронавирус.

От кабинета на премиера на Франция казаха, че това показва, че "вирусът е един и същ за всички французи" и отново призоваха населението да внимава и да вземе мерки, които намаляват шансовете да се прихване заразата.

И главният изпълнителен директор на Groupe ADP, компанията, която управлява двете основни международни летища в Париж – „Шарл дьо Гол“ и „Орли“, е тествал положително за коронавируса, съобщиха от компанията.

Огюстан дьо Романе е тестван положително за COVID-19 в събота, заяви компанията, като добави, че "здравословното му състояние не е причина за безпокойство и не му пречи да изпълнява функциите си".

Бунт на затворниците в Италия заради мерките срещу коронавируса

Длъжностните лица издирваха хора, с които е бил в контакт, а изпълнителният директор ще остане вкъщи две седмици в самоизолация. Летищата в Париж са сред най-натоварените въздушни центрове в света, като през тях всяка година минават над 100 милиона души.

Със 1191 регистрирани случая и 21 смъртни случая Франция е втората най-тежко засегната европейска държава след съседна Италия, която наложи бързо изолиране на най-тежко засегнатите северни райони.

Френското правителство се съгласи да забрани публичните събития с 1000 или повече участници като част от усилията за спиране на разпространението на коронавируса в страната, заяви здравният министър Оливие Веран, цитиран от БГНЕС.

Първи случаи на коронаврус в Албания и първа жертва на болестта в Африка

"Всички събирания на повече от 1000 души са временно забранени", каза Веран пред медиите.

Властите обаче ще изготвят списък на събитията, за които ще бъде направено изключение като масови транзитни преминавания и различни състезания, добави Веран.

От Лувъра съобщиха, че се ограничава влизането в един от най-посещаваните музеи в света. Това е съпътствано с отмяна на концерти във Франция заради епидемията. Само хората, които вече са резервирали билети онлайн, или тези, които обикновено се възползват от безплатен вход, ще бъдат допуснати до забележителността в Париж, заявиха от музея.

Скок на заразените в Италия, вече са повече от Южна Корея

Работник, отговарящ за поддръжката на „Дисниленд” в Париж, е с положителна проба за коронавирус, съобщиха от парка днес. 

Въпреки това, атракционите ще продължат да работят. Дезинфекционен гел ще бъде на разположение на посетителите. Гостите ще бъдат призовани да спазват дистанция един от друг, докато чакат на опашките, съобщават френските медии.

Служителите, които са били в контакт с болния, ще бъдат подложени на всички нужни тестове. От управата са категорични, че задълженията на заразения работник са били „зад сцената” и той не е бил в пряк контакт с посетители. Работил е само нощни смени и е бил в болничен няколко дни преди да се установи, че страда от COVID-19.

Според френското издание Le Parisien трима души са под карантина, като се предполага, че те са имали контакт със заразения.

До снощи Франция отчете 1126 потвърдени случаи на коронавирус, включително трима заразени депутати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама