Посланикът ни в Рим: Всеки българин може да се прибере

08:41, 11 мар 20 25 2049 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Италия цялата страна вече е под карантина заради скоростното разпространение на COVID-19. "Случаите със заразени хора продължават да се увеличават, което наложи мерките, предиприети от правителството",  това заяви пред БНТ нашият посланик в Рим Тодор Стоянов.

В Италия започна кампания „Аз си оставам у дома“

Хората трябва до максимална степен да ограничат личните и професионалните си контакти, посъветва посланикът. Той обясни и какви са предприетите мерки за сигурност в държавата. „Движението е ограничено. Препоръчва се да напускаме дома само по спешни причини. Нарушителите ще бъдат санкционирани. Хората трябва да попълнят декларация, с която да заявят по какъв повод пътуват и къде отиват”, каза Стоянов. По думите му мерките са неизбежни.

На телефоните в посолството до момента не са постъпили обаждания от наши сънародници, които да се оплакват от симптоматика или от заболяване с този вирус. Ситуацията се следи и се докладва на министър Екатерина Захариева.

"90% от въпросите, отправени към посолството за вчерашния ден, са били запитвания за това как може да се излезе от Италия. Летищата работят, фериботите работят. Възможности за прибиране в България съществуват. Всеки наш сънародник може да се организира и да се прибере в България".

"От вторник вечер обаче Грузия затвори сухопътната си граница с държавата и това възпрепятства свободното излизане с автомобил в посока Словения и Хърватия”, заяви Стоянов пред Нова телевизия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама