Проф. Миланов: Очаквам взрив от коронавирус в София

09:39, 11 мар 20 25 2908 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Истината е, че аз очаквам взрив в София, защото това е най-големият град с най-много население. Но в крайна сметка коронавирусът е един най-обикновен грип. Смъртността не е по-висока, а лечението му е същото както при обикновения грип и може да се лекува в домашни условия. Така че аз съм категорично против паниката", каза в сутрешния блок на bTV проф. Милан Миланов. Той допълни, че правителствените заседания през два дни са това, което всяка паника в обществото.

Кантарджиев: Няма доказано средство за лечение на коронавирус

"Ситуацията с коронавируса според мен ще смути работата в "Пирогов". Защото първият пациент е лежал два-три дни там, като през това време са правени изследвания, рентгени, взимани са кръвни проби, не се знае с колко болни е лежал, не се знае и доколко е била опазена хигиената", заяви той.

Проф. Миланов посочи, че ако имаше власт, нямаше да позволи в болници като "Пирогов" и "Света Анна" да бъдат препращани пациенти със съмнение за коронавирус, тъй като и двете лечебни заведения са многопрофилни и важни за столицата.

Фандъкова очаква грипната ваканция в София да бъде удължена

Според бившия директор на ''Пирогов'' доц. д-р Спас Спасков паниката в болницата ще затрудни повече работата на лекарите. Той добави още, че ръководството на лечебното заведение е постъпило правилно, като е изолирало инфектираните в отделна сграда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама