23 години затвор за Харви Уайнстийн

18:08, 11 мар 20 / Свят 25 2555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн е осъден на 23 години затвор.

Подсъдимият се появи в залата на нюйоркския съд в инвалидна количка и с белезници. По-рано беше съобщено, че той е бил подложен на операция за поставяне на стент на сърцето, предаде БГНЕС.

През февруари съдът призна продуцента за виновен по обвиненията за принудителен орален секс с асистентката Мириам Халей, част от екипа на риалити шоуто „Project Runway“, както и за изнасилване на стилистката Джесика Ман. В същото време Уайнстийн беше оправдан по три други обвинения срещу него, във връзка с които беше заплашен от доживотен затвор.

Харви Уайнстийн e признат за виновен в сексуално посегателство

Голям скандал избухна в Холивуд, когато Уайнстийн беше обвинен в тормоз на десетки жени, между които известни актриси като Анджелина Джоли, Ума Търман и Ашли Джъд. След обвиненията той беше уволнен от собствената си компания и властите в Ню Йорк започнаха разследване срещу него. Самият Уайнстийн отрече обвиненията.

Кампанията срещу продуцента бе в основата на движението срещу сексуален тормоз #MeToo.

На съдебното заседание днес бе разкрита кореспонденция на скандалния продуцент с екип от негови помощници. Уайнстийн реагирал емоционално на анонс за предстояща публикация в „Нешънал Инкуайърър“, в която Дженифър Анистън го обвинява в сексуален тормоз. В отговор той нарежда на екипа си актрисата „да бъде убита“.

Харви Уайнстийн искал да убие Дженифър Анистън?

Показани са и негови имейли, съдържащи молби за помощ и изпратени до десетки от най-влиятелните хора заради подетата срещу него кампания.

Преди обявяването на присъдата му адвокатите му подадоха правни документи, в които посочват, че присъда, по-голяма от задължителния минимум пет години, би била „фактическа доживотна присъда“.

В писмо до върховния съдия на Ню Йорк Джеймс Бърк, неговият правен екип, заявява: „Реалността е такава, че господин Уайнстийн може дори да не доживее до края на евентуалната присъда“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама