Сериозно се е влошило състоянието на мъжа с коронавирус в "Пирогов"

08:21, 12 мар 20 25 3369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има сериозно влошаване в състоянието на мъжа с коронавирус в "Пирогов". Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски. "Тази нощ се е наложила интубация на мъжа и върви от тежко към критично състояние, той е на апаратна вентилация вече", съобщи още Мутафчийски.

Първа жертва на коронавируса у нас, заразените вече са 7

136 проби са изследвани във ВМА през последното денонощие, от които 1 е положителна – на медицинското лице - седмият случай с коронавирус. Жената е настанена във ВМА. "Това е наша колежка, която работи в друга болница. След посещение на два конгреса в Европа е положителна и след двете проби. Няма драма в състоянието й. Тази нощ приехме едно от нейните контактни лица, което също е в грипоподобно състояние, не е в тежко състояние. Днес ще изпратим пробите и за това контактно лице. Пристигат и другите пробите на контактните лица на същата тази колежка", добави Мутафчийски.

"Пирогов" работи в режим на кризисен план

120 380 е общият брой на заразените с коронавирус в световен мащаб, новите случаи са 7158 – в Италия са над 2000 новите случаи, там общо над 12 000 са заразените. Тръмп забрани полетите от и за Европа. В Албания има 3 нови случая, в Гърция - 9 нови случая, в Румъния 15 нови случая, Сърбия 6 нови случая, Хърватия 3 нови случая, Словения вече са 57 случая общо.

В Габрово и Плевен болните с коронавирус са добре, във фаза на възстановяване са.

"По отношение на коронавируса се изискват строги мерки за безопасност на персонала, противоепидемични и хигиенни мерки", каза още Мутафчийски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама