Ето кои спортни събития се спират у нас

12:34, 13 мар 20 / Спорт 25 2720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предвид обявеното извънредно положение в страната част от спорните събития се отменят.

БФС реши да спре провеждането на официални футболни срещи в продължение на един месец, съобщи Нова телевизия. Това означава, че предвидените за днес и през уикенда мачове няма да се състоят.

Специално сформирана работна група ще изготви варианти за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти. Всички решения на Българския футболен съюз са своевременно съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния разговор с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири.

До 13 април: Извънредно положение заради коронавируса

Управителният съвет на Българска федерация по тенис на свое извънредно заседание също взе решение да прекрати и отложи националните и международни състезания в България за всички възрастови групи до 30 април, съобщи БНР. Мярката се взима с оглед усложнената епидемиологична обстановка в страната и водена от своята социална отговорност, за да се гарантира здравето и безопасността на всички играчи, треньори, съдии, служители, доброволци, любители и фенове.

Българска федерация по волейбол и баскетбол също обявиха, че спират всички мачове на територията на България до второ нареждане.

Отлага се и Световната купа по художествена гимнастика, която трябваше да се проведе от 10 до 12 април в София. Няма да се състои и съпътстващият я Международен турнир за Купа София, който трябваше да се играе от 5 до 7 април. От Българската федерация по художествена гимнастика съобщават, че се очаква да бъдат избрани нови дати за състезанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама