Босилеград е под пълна блокада

13:41, 13 мар 20 25 2058 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова
Вчера в 8.00 сутринта Сърбия затвори 44 гранични пункта към съседните държави, сред които и "Олтоманци- Рибарци". Това е единственият изход на гражданите на Босилеград към България. От тази сутрин, от сръбската страна е изтеглен и обслужващият персонал и границата е напълно непроходима, съобщи председателят на КИЦ "Босилеград" Иван Николов.
 
 
Пътници от Босилеград, които вчера са били пренасочени по заобиколния път през Калотина, са разказали как нощес са били пропуснати от сръбската страна без никакви санитарно-медицински проверки.
 
"Това значително обезсмисля забраната, защото ако някой пътник е носител на коронавирус няма никакво значение дали ще го внесе в Сърбия през "Калотина" или "Олтоманци", при положение че и на двете ГКПП-та, поне досега, не се провежда никакъв санитарно-медицински контрол от сръбска страна", коментира Николов.
 
 
"Имайки предвид специфичното положение на българското население в Босилеград, както и стотиците студенти, които в момента учат в България, работещите и лекуващите се, блокадата на ГКПП "Олтоманци – Рибарци", освен застой в обществения живот, допълнително ще усложни хуманитарната ситуация в Босилеград. Не по-малко ще усложни и живота на студентите, които разчитат на финансова подкрепа от родителите си", заявява той. 
 
"При евентуална поява на заболели от коронавирус в Босилеград, не е ясно къде гражданите ще бъдат изолирани и лекувани", пише в заключение Иван Николов. 
 
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама