Намаляват случаите на новозаразени в Италия вследствие на карантината

14:12, 17 мар 20 25 2599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Карантината в Италия вече дава ефект – новозаразените в страната започват да намаляват, сочат данните в последните три дни, съобщи bTV.

Основателят на Института за комплексни системи в Нова Англия първи забеляза закономерността и сподели информацията в „Туитър“. Яниър Бар-Ям е категоричен, че случаите в Италия ще продължат да намаляват.

Берлускони дари 10 млн. евро за борбата с коронавируса

„Една седмица след националната карантина (8 дни от тази на Севара), Италия регистрира едни и същи бройки новозаразени в рамките на последните три дни. Това означава, че след карантината случаите вече преминават в права линия, която следва средния инкубационен период от 3 до 5 дни. Това са добри новини“, написа Бар-Ям в „Туитър“. Според официалните данни, предоставяни всеки ден от италианското правителство за бройката на новозаразените в страната от COVID-19, е видна тази позитивна тенденция.

Трус и изригване на вулкан в Италия на фона на коронавируса

На 14 март са регистрирани 3497 нови случая на болестта. На следващия ден – 15 март са 3590. На 16 март обаче те са 3233 случая – с 357 по-малко от предходния.

Тоталната бройка на заболели в Италия е вече 23 073 души. От тях 92% или 21 222 са в леко или средно състояние, а 8% или 1851 са критични.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама