Психолози и логопеди ще провеждат онлайн сесии за деца с увреждания

14:00, 20 мар 20 / Култура 25 3187 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

По време на извънредното положение в страната центровете за социална рехабилитация и интеграция, дневните центрове и тези за обществена подкрепа ще предоставят дистанционни услуги за деца и семейства.

Услугите ще се осъществяват по телефон, скайп, вайбър или електронна поща, гласи писмо на директора на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова до кметовете на общини.

За всички ученици: Излъчват първите видеоуроци на „Просвета“ по БНТ 2

Социалните работници, терапевтите, арт-терапевтите, психолозите и логопедите ще използват алтернативен подход и ще изготвят опростен план със задачи, който да бъде предоставен на семействата на ползвателите на услугите.

Задачите за децата по седмичния план ще бъдат редуцирани, като могат да бъдат например запознаване с букви, цифри, форми, растения, животни, цветове, арт-задачи с педагогически характери други. Психолозите и логопедите от центровете ще провеждат и онлайн сесии по скайп и вайбър.

Обратната връзка за процеса на обучението трябва да се дава от родителите на децата.Чрез нея ще се следи и за информация относно здравословното състояние и нуждите на семействата.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама