КЕВР: 20% по-евтино парно от 1 април

20:18, 20 мар 20 25 2813 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Цените на парното и топлата вода да бъдат намалени от 1 април с 20% средно за страната, предвижда Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Прогнозата е заради очакваното поевтиняване на природния газ с 40%, предаде БНР.

За пръв път КЕВР ще определи цени на природния газ не за тримесечие, а само да следващия месец. Това следва като резултат от договорените от „Булгаргаз“ с „Газпром експорт“ по-ниски цени на руското синьо гориво.

"Булгаргаз" поиска с над 40% по-евтин газ през април

Снимка: БГНЕС

Поевтиняването на газа води от своя страна и до по-ниски цени на парното и топлата вода. От април най-голямо намаление се предвижда за София - с 25%, във Враца се предвижда понижение с 21%. Между 15 и 17% ще поевтинее топлоенергията в Плевен, Бургас, Разград и Велико Търново. В Пловдив понижението ще е с 12%, а във Варна – с 8 на сто.

От докладите на регулатора, които ще бъдат обсъждани следващата седмица, става ясно, че няма да има промяна в цената на тока от април.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама