Нападател на "Байерн" дари 1 милион евро за борба с COVID-19

20:29, 21 мар 20 / Спорт 25 3445 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Нападателят на "Байерн" Мюнхен Роберт Левандовски и неговата съпруга Анна дариха 1 милион евро за борба с коронавируса. По-рано подобни суми заделиха други двама играчи на баварците - Джошуа Кимих и Леон Горецка, съобщи БТА.

Както е известно, всички европейски шампионати спряха заради пандемията, която до момента отне живота на над 11 хиляди души по целия свят.

Същевременно нападателят на "Ювентус" Пауло Дибала е поредният футболист с  коронавирус. Аржентинецът съобщи на профила си в Инстаграм, че той и приятелката му са с положителни проби за COVID-19.

"Здравейте, всички. Искам да ви информирам, че излязоха резултатите от тестовете ни за COVID-19 и двамата - Ориана и аз, сме с положителни проби. За щастие, сме в перфектна кондиция. Благодаря за съобщенията ви", написа Дибала в социалните мрежи.

Дибала е третият футболист на "Ювентус" с вируса след Даниеле Ругани и Блез Матюиди. Фактът, че и Дибала е сред заразените, поражда още повече въпроси защо ръководството на "Ювентус", което  позволи на Гонсало Игуаин, Миралем Пянич, Сами Кедира, а от днес и на Дъглас Коща, да напуснат Италия и да се приберат в своите страни, преди да изтече периода на карантина от 14 дни.

Люис Хамилтън: Не съм заразен с коронавирус

Втори играч от отбора от НХЛ "Отава" също е заразен с коронавирус. Името на хокеиста не се съобщава. По-рано първият с положителна проба за заболяването бе руснакът Никита Зайцев. Вторият при "сенаторите" с COVID-19 е взел участие в последната серия от гостувания на Отава в НХЛ срещу Сан Хосе, Анахайм и Лос Анджелис. Тестове са направени на 52 души, които са били с контакт със заразените, като 44 са отрицателни, а осем са били със симптоми, като две от пробите са дали положителен резултат за вируса.

В Турция баскетболистите на "Фенербахче" - Ян Весели, Костас Слукас и Ахмет Дювелиоглу, са дали положителни проби за коронавирус, обявиха от клуба. Административният директор на тима Дженк Ренда също е болен и в момента се намира в интензивно отделение.

Първоначално от "Фенербахче" обявиха, че симптоми на COVID-19 са показали един служител и шестима играчи, но до момента са обявени само тези три имена. Тествани са били общо 35 души, работещи в клуба. Шампионатът на Турция беше прекратен преди няколко дни. Играчите на Бешикташ и Тофаш са под лекарско наблюдение, тъй като са последните отбори, които са играли срещу Фенербахче. Засега баскетболистите на двата тима се чувстват добре и не проявяват симптоми на COVID-19.

В Испания китайският национал по футбол У Лей е един от заразените с коронавирус в елитния "Еспаньол". По-рано от клуба съобщиха, че общо 19 служители са с вируса, като петима от тях са футболисти. Китаецът е под карантина и вече се възстановява.

Серина Уилямс за самоизолацията: Всяко незначително нещо ме подлудява

„Скъпи фенове, както вече може би знаете, хванах вируса. Сега съм у дома под карантина. Психически съм добре, симптомите ми вече отминават. Вярвам, че ще победим вируса и нямам търпение отново да играя мачове", обърна се китаецът към своите почитатели в специално видео.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама