Люксембург и Германия обявиха допълнителни полети за репатриране

19:12, 22 мар 20 25 2253 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Германия и Люксембург обявиха допълнителни полети за репатриране на своите граждани от трети страни, като отново на борда на самолетите ще се допускат и граждани на други държави на ЕС.

Германия организира два допълнителни полета. Първият е от Алжир, с начален час 9:55 ч. (местно време) на 23 март от град Алжир и час на пристигане 11:30 ч. (местно време) във Франкфурт на Майн.

Мерките и ограниченията на придвижването в Европа и по света

Вторият полет е от Себу, Филипините, с час на излитане 21:00 ч. (местно време) като е предвидено да пристигне в Кьолн на 26 март в10:10 ч. (местно време). Гражданите на ЕС, които искат да се възползват от полета, трябва да се обърнат към съответното посолство на Германия.

Снимка: БГНЕС

Люксембург организира полет от остров Фуертевентура, Канарските острови, с час на излитане 16:00 ч. (местно време) на 23 март и час на пристигане 21:05 ч. (местно време) в Люксембург. Гражданите на ЕС, които искат да се възползват от полета, трябва да се обърнат към посолството на Люксембург в Мадрид.

Обявените полети за репатриране на граждани, организирани от държави от ЕС, от които могат да се възползват и други европейски граждани, може да видите на сайта на МВнР, в секция „Коронавирусът – какво да правим“ - https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736

Междувременно кабинетът на министрите на Германия и правителството на федералните държави реши да затегне мерките срещу разпространението на коронавируса. Така от утре влиза в сила забрана на едно място да се събират повече от двама души, която ще продължи през следващите две седмици.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама