Фирми разменят служителите си чрез „Е-борса за взаимопомощ“

09:59, 23 мар 20 25 2407 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Българска стопанска камара стартира "Е-борса за взаимопомощ" на адрес - www.bia-bg.com/offer заради кризисната ситуация с коронавируса у нас. В нея фирмите могат да търсят и предлагат стоки, услуги и свободна работна ръка, съобщиха от бизнес сдружението.

Фирмите имат възможност да регистрират обяви за търсене или за предлагане на продукти, услуги или възможност за ангажиране на служители, които в периода на извънредното положение не могат да бъдат натоварени и са поставени под риск от загуба на работно място. За периода на извънредното положение, на тези служители биха могли да им бъдат предложени допълнителни трудови договори при друг работодател, без това да е свързано с финансови ангажименти на самите работници или по отношение на основния им работодател.

50% от заведенията няма да отворят след кризата, прогнозират от бранша

"Надяваме се чрез тази инициатива да улесним, доколкото е възможно, връзката между отделни бизнеси, с което да минимизираме потенциалните щети от COVID-19 за икономиката", обясниха от БСК.

С цел противодействие на потенциално некоректни действия (регистриране на фалшиви обяви, спам и др.), администраторите на БСК ще одобряват всяка обява, като преди това ще проверяват  регистрирания по ЕИК.

"В тази връзка, се налага събирането на лични данни от фирмите (ЕИК, лице за контакт, електронна поща и телефон), които ще се ползват единствено за целите на администрирането на базата при спазване на изискванията на GDPR", уточняват от камарата.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама