Асим Адемов: Европейските фермери имат нужда от нашата подкрепа

16:02, 25 мар 20 / Политика 25 2386 Шрифт:
Редактор: eDesign

"В писмо на Комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП до комисаря по земеделие Януш Войчековски и до министъра на земеделието на Хърватия Мария Вучкович, призовахме за спешни мерки в подкрепа на земеделския сектор, за да се осигури непрекъснатост на снабдяването с храни в целия ЕС", това съобщи евродепутатът Асим Адемов в своята Facebook страница.

Евродепутатът Асим Адемов с апел към съвестта ни

"Действията на Европейската комисия за удължаване на срока за заявяване на подпомагане по линия на ОСП, за по-гъвкаво прилагане на правилата за държавните помощи, както и за осигуряване на свободното движение на хранителни стоки през границите на държавите членки, бяха крайно необходими и ги приветстваме".

Снимка: БГНЕС

"Наред с това, обаче, трябва да осигурим снабдяването на земеделските производители с така важните суровини, от които зависи производството на земеделска продукция и животновъдството – това са фуражи, торове и препарати за растителна защита. Затова, с изпратеното писмо, настояваме да се гарантира безпрепятствено снабдяване и с тези суровини от първа необходимост за агро-индустриалния сектор", става ясно от думите му. 

"В писмото обръщаме внимание на необходимостта от свободно придвижване на сезонни работници, дори при продължаващи рестрикции за пътуване в рамките на ЕС. По този начин ще се гарантира успешна реколта и няма да се допусне недостиг на пазара. Знаем колко е важен сезонният труд в земеделието, особено в сектори като плодовете и зеленчуците, в период на гроздобер и др".

"Европейските фермери полагат изключителни усилия да работят в тази критична обстановка. Длъжни сме да им осигурим минимални условия, за да продължат безпрепятствено дейността си и земеделската продукция да достигне до крайния потребител".

"Очаквам нашите искания да бъдат внимателно разгледани и взети предвид от комисаря по земеделие и от министрите на земеделието в рамките на предстоящия Съвет на министрите по земеделие (25 март)", написа още евродепутатът. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама