Посолството на САЩ обявява програма за финансова помощ за българи

15:24, 26 мар 20 25 2750 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19.

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“, каза посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа.

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи, които си помагат взаимно по време на кризата с COVID-19, Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

Моля, номинирайте себе си или своята организация на: http://www.BGStandingTogether.org/

Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа.

Българската федерация по джудо дари 10 000 евро на кризисния щаб

Финансовата помощ има за цел да подпомогне тези, които помагат на другите. Ще предоставяме помощ за проекти, които вече се изпълняват. Номинации ще се приемат до 13.00 часа в понеделник – 30 март. Получателите и тяхната дейност ще бъдат публично оповестени.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама