Григор Димитров дари респиратори на болницата в Хасково

00:44, 27 мар 20 / Спорт 25 3840 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Българският тенисист Григор Димитров се включи в борбата с коронавируса с дарение за болницата в родния му град Хасково. Лечебното заведение ще получи респиратори в близките дни.

"Очакваме с нетърпение тези апарати да пристигнат тези дни. Единственото нещо, което мога да кажа, е, че искам това нещо да мине възможно най-бързо и да няма последствия", каза Димитров пред bTV.

Българинът, който в момента се намира в Калифорния, заяви, че в ситуация на извънредно положение осъзнава голямото значение на тениса в живота му. 

Подновяването на сезона се отлага  в най-добрия случай до 7 юни, като Димитров остава позитивен, тъй като вярва, че "в даден момент ще има турнири, кога - няма значение".

"Съединението прави силата - трябва да сме възможно най-сплотени в момента, особено в такива ситуации. Винаги се радвам - когато играя тенис и печеля, не печеля само аз, а и България. В момента нямаме тенис, но имаме себе си. Имаме големи сърца и продължаваме напред, това време ще отмине. Нека просто обичаме всички около нас и да се подкрепяме в най-тежките моменти. Ние сме много силна нация", допълни Димитров.


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама