Цвета Караянчева: За 24 часа мога да свикам парламента

08:51, 27 мар 20 / Политика 25 2482 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Заседание на Народното събрание може да бъде свикано за по-малко от 24 часа. Така председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира решението депутатите да работят само по извънредни закони. Решението беше взето в пленарна зала с гласовете на 115 от народните представители.

"Парламентът нито се разпуска, нито спира да работи. Той работи в извънредна ситуация. По Конституция той е постоянно действащ орган. Няма повод за притеснение и това, които говори опозицията е безпочвено“, каза тя. 

Народното събрание може да бъде свиквано по четири хипотези: от председател на Народното събрание, от народни представители, от президента и от Министерски съвет.

Депутатите ще работят само по извънредни закони

Нямаме право да заплашваме живота на работещите в Народното събрание“, категорична бе Караянчева.

СНИМКА: БГНЕС

Запитана дали се прекъсва работата на парламентарните комисии, тя отговори: „Има възможност те да работят по различно време. Залите са големи, депутатите могат да работят на разстояние един от друг. В пленарна зала обаче ситуацията не е такава - нямаме това разстояние и работим повече от 15 минути в едно помещение“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама