Кристалина Георгиева: Светът вече е в рецесия

20:34, 27 мар 20 / Свят 25 3922 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Глобалната икономика потъна в рецесия, която ще е толкова лоша или по-тежка от тази от 2009 г., това заяви днес управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева, съобщава "Дневник". 

Преди това тя участва във виртуално заседание на ръководния орган на фонда, посветено на кризата с коронавируса.

Кристалина Георгиева с призив за борба срещу коронавируса

"След вчерашната среща на лидерите на Г-20 беше обсъдено случващото се и как фондът е подготвен да помогне на членовете си", допълни Георгиева. Тя припомни рязката корекция на прогнозите на МВФ преди няколко дни и обяви, че светът вече е в рецесия.

"Прогнозираме възстановяване догодина и то може да е доста бързо, но при едно условие - повсеместно удържане на заразата. Второто условие е проблемите с ликвидността да не прераснат в неплатежоспособност".

"Ключовата ни тревога е да не започне вълна от фалити и масови съкращения на служители, която не само ще подкопае възстановяването, но и може да отслаби основни връзки в нашите общества", добави Георгиева.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама