Американски рекорд: на 5-та минута тестът за COVID - 19 е готов

12:42, 28 мар 20 25 2082 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

В САЩ беше одобрен бърз тест за коронавирус, който дава резултат до пет минути, предаде БТА, цитирана от Нова телевизия.

Американската компания "Абът лабораторис" заяви, че уредът, с който ще се правят новите тестове, е малък и преносим и е приблизително с размерите на тостер. Той може да бъде използван извън болниците.

Тестът може да определи до пет минути дали пробата е положителна и до 13 минути да потвърди дали е отрицателна, заяви компанията.

"Абът лабораторис" обяви късно снощи, че е получила разрешение от Агенцията за храните и лекарствата на САЩ за използването на новия тест и че цели да произвежда по пет милиона бройки от него на месец.

Над 100 хил. заразени с коронавирус в САЩ

Агенцията за храните и лекарствата одобри миналия уикенд тест, който дава резултат до 45 минути. Този тест обаче се използва основно в болниците. Съединените щати сега са страната с най-много потвърдени случаи на заразяване с коронавирус.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот! 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама