Специални полети ще върнат българи от Испания и ОАЕ

15:54, 28 мар 20 25 2302 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

По указания на външния министър Екатерина Захариева в ход е организация на специални полети, с които български граждани от Испания и от Обединените арабски емирства ще могат да се завърнат в родината, съобщиха от МВнР.

Министерството, в партньорство с „България Ер“, организира полета по маршрута София-Мадрид-Барселона-София със самолет Еърбъс със 180 седалки. С него ще се завърнат в страната българи, които са изявили желание за това в посолството ни в Мадрид и в генералните консулства в Барселона и във Валенсия.

Те ще платят 300 евро за полета. Датата и часовете на излитане на самолета се уточняват.

Самолет прибира 39 българи от Делхи

Към момента има заявки, надвишаващи капацитета на самолета, но само 51 граждани от заявилите са извършили плащане на дължимата сума. След заплащане на всички места в самолета авиокомпанията има готовност веднага да изпълни полета.

По информация на мисията ни в Мадрид около 30 наши сънародници, пребиваващи на остров Тенерифе, също са заявили желание да се завърнат в България. Тъй като тяхното прибиране с директен полет за София би струвало по около 1000 евро на човек, те са отхвърлили тази възможност. Те са били посъветвани от нашите консулски служители да се придвижат към Мадрид или Барселона с редовни полети от Тенерифе, които все още се осъществяват по разписание, за да се включат в организирания чартър.

Захариева: Ще приберем всички европейски граждани координирано и заедно

До момента обаче те продължават да настояват да им се организира директен полет на по-ниска цена, което е невъзможно.

В ход е организация и на полет на „България Ер“ до ОАЕ, където са изявили желание да се завърнат със самолет 50 граждани на България и 30 граждани на Северна Македония. Авиокомпанията има готовност в зависимост от заявките да изпрати самолет със 108, 140 или 180 места.


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама