Дезинфекцират 20 километра от АМ “Марица” преди границата с Турция

16:47, 28 мар 20 25 2457 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

В началото на следващата седмица ще бъде дезинфекциран около 20-километров участък от АМ “Марица преди ГКПП “Капитан Андреево”, съобщиха от АПИ.

След насочване на чакащите тирове към буферния паркинг на бившето летище край с. Узунджово Агенция “Пътна инфраструктура” разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя.

В понеделник се очаква почистването да приключи и веднага след това ще бъде дезинфекцирана отсечката от автомагистралата. Дезинфекционните мерки ще струват над 100 000 лв.

Взетите мерки срещу скупчването на тирове по границите дават резултат

На буферния паркинг край с. Узунджово е осигурено място за около 1000 тежкотоварни камиона, което на този етап е достатъчно, но АПИ има готовност да подготви терен за още около 2000 камиона. За сметка на бюджета на агенцията паркингът е почистен и дезинфекциран, осигурени са 15 прожектора за осветяване на паркинга през нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват ежедневно при строго спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама