Андрей Слабаков под карантина: Какви грешки допусна Европа в борбата срещу COVID-19?

08:49, 30 мар 20 25 3914 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Евродепутатът Андрей Слабаков се намира под 14-дневна карантина, след като на 16 март се върнал от чужбина. „Днес ми изтича карантината. Нямам симптоми, но 14 дни си стоя вкъщи“, разказа той в ефира на bTV.

Според него мерките на Европейския съюз във връзка с коронавируса са закъснели. „Имам чувството, че докато Европа се справи със заразата, тя ще отмине. Евроинституциите са много мудни, тромави и бюрократични. Координационният съвет трябваше да е започнал да работи още януари, когато бяха регистрирани първите случаи в Европа“, на мнение е Слабаков.

15 са излекувани от коронавирус у нас

За мен е изключително странно, че досега ЕС не отпусна никаква помощ за Италия. На 5 март гласуваха даването на пари на Иран, а по това време Италия ги беше изпреварила по смъртни случаи и заразени. След това ЕС даде още 20 милиона на Иран“, каза евродепутатът. „България взе първа мерки за справяне и се надявам да вземе и икономически мерки, защото на малкия и средния бизнес ще им бъде много сложно. Не знам как ще се оправим“, коментира още Андрей Слабаков.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама