Шампионът във Формула 1 разработва машини в помощ на пациенти с коронавирус

16:59, 30 мар 20 / Спорт 25 2923 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Отборът на "Мерцедес", който е тотален доминатор във Формула 1 в последните години, се зае с разработката на машини, които спомагат дишането на пациенти, болни от коронавирус. В момента най-престижното автомобилно състезание е в пауза поне до средата на юни, заради пандемията от COVID-19, а в това време инженерите на "Мерцедес" ще се опитат да помогнат на Националната здравна служба (NHS) на Великобритания, предава БГНЕС.

Учени от Юнивърсити Колидж в Лондон работят заедно с експертите на "Мерцедес", за да изработят апарати, които доставят кислород до белите дробове на пациентите, без да се налага те да бъдат интубирани. Подобни апарати се използват в някои болници в страната, но има голям недостиг.

Роналдо готов на намаление на заплатата си заради пандемията

Намесата на "Мерцедес" вече е успяла да спомогне за изграждането на 40 такива машини, които са доставени до четири лечебни заведения в Лондон, а ако техният тестови период бъде успешен, то от "Мерцедес" са обещали, че могат да произвежда до хиляда бройки на ден.

Регулаторната агенция за лекарства и здравни грижи във Великобритания вече е дала одобрението си за употребата на новосъздадения апарат.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама