Язовир „Студена“ е пълен на почти 35%

11:22, 31 мар 20 25 2795 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Министерство на околната среда и водите утвърди месечния график за ползване на язовирите за месец април. Министерството управлява 52 язовира и ежедневно следи състоянието им.

Наличният обем в тях е 4045,8 млн. м3, или 61,3% от общите им обеми. Към момента няма язовири в режим на провеждане на високи води и в тази връзка не се налага допълнително наблюдение, с по-голяма честота.

Поредна авария в Перник: Старата водопреносна мрежа не може да издържи

За язовири с обем под 50% водните дружества са уведомени да ограничат вземането на вода, за да се обезпечат питейните и битовите нужди. Такива язовири са „Студена“, „Асеновец“, „Ястребино“ и „Дяково“.

Яз. „Студена“ е пълен на 34,85%. Вземането от язовира е ограничено максимално, подава се само за питейно-битово водоснабдяване. Заявката на ВиК- Перник е удовлетворена, като е разрешено използването на 0,300 млн. м3 от язовира, с допълване на 0,780 млн. м3 от водосбора на яз. „Белмекен“.

Целият график можете да видите тук.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама