„Евровизия“ с грандиозно шоу вместо конкурса

21:29, 31 мар 20 / Култура 25 4588 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Организаторите на международния конкурс „Евровизия“, който беше отменен заради коронавируса, ще проведат специално шоу на 16 май с участието на певците, които трябваше да излязат на тазгодишното шоу, както и на състезатели от минали години. Това гласи съобщение на уебсайта на конкурса.

"За съжаление, тази година няма да има конкурс за песен на „Евровизия“. В замяна възнамеряваме да обединим Европа на 16 май с уникална телевизионна програма в прайм тайма", цитира думите на изпълнителния директор на конкурса Йон Ола Санд уебсайта.

Специалното шоу на „Евровизия: „Europe Shine A Light“ в неконкурентен формат ще отбележи песните на представители на 41 държави, които бяха обявени за участие през 2020 г. „Спектакълът също така възнамерява да обедини артистите на 2020 г. от техните страни в цяла Европа, за да изпълнят хита на последната „Евровизия“ с обединителен текст, подходящ за текущата ситуация, в която се намираме“, заявиха организаторите. Известни участници от минали конкурси също ще бъдат поканени да участват с популярни песни, изпълнени на емблематични европейски места, съобщи БГНЕС.

Европейски журналисти: България щеше да спечели "Евровизия" 2020

Очаква се шоуто да продължи около два часа. Подробен списък с изпълнителите и ТВ операторите, които ще го излъчват, организаторите ще обявят през следващите седмици. Вече е известно, че концертът ще бъде излъчен в Youtube канала на „Евровизия“.

65-ият конкурс „Евровизия“ трябваше да се проведе от 12 до 16 май в Ротердам, Нидерландия. На 18 март конкурсът бе отменен поради коронавируса.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама