Трудова злополука в „Арсенал“, работник обгоря

11:34, 01 апр 20 25 2581 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

При самозапалване на барутни смеси в цех 140 на завод 3 в оръжейната фирма "Арсенал" в Казанлък е обгорял работник на 47 години. 

Поредна авария в „Арсенал”, шестима са ранени

Няма пряка опасност за живота му, потвърдиха днес от старозагорското поделение на Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда", което е започнало собствено разследване, предава "24 часа".

Ще се проверява дали пострадалият е нарушил правилата за безопасна работа. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 около 12,30 часа във вторник. Пострадалият е бил сам в помещението. Изгарянията му са около 25 процента, основно по главата.

След преглед в Спешния център на Казанлък е транспортиран и настанен за лечение в "Пирогов" в София. Контактен е. Вторник беше вторият ден, в който "Арсенал" работи след 2-седмичен принудителен отпуск за целия персонал заради намалелите в последно време поръчки от чужбина.

„Арсенал“ съкращава до 2 хил. работници

Завод 3, в който стана поредната трудова злополука, е за барут и естеството на работата в него - с взривни материали, крие повече опасности. Последният по-сериозен инцидент там беше през ноември 2019 г., когато обгоряха 3 работнички - на 33, 34 и 44 години, също без опасност за живота.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама