"Пирогов" с безплатен сайт за проверка на симптоми на COVID-19

13:03, 01 апр 20 25 2643 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Специална информационна платформа за COVID-19 създадоха проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шишманов от "Пирогов". Тя е насочена както към медици, така и към немедицински лица, които бързо и безплатно могат да проверят симптомите за коронавирус на пациент или на себе си, съобщиха от болницата.

20 са излекуваните от коронавирус у нас, 412 са заразените

Сайтът www.covid.bg вече е достъпен. Той дава възможност всеки човек да може през компютър или телефон да направи тест, който да ориентира дали има нещо тревожно в състоянието. Тестът е базиран на най-надеждните световни протоколи, създадени от медици в най-засегнатите от COVID-19 страни.

Това е първото по рода си подобно приложение в България. Негови автори са проф. Мария Миланова, дмн - ръководител на Клиниката по кардиология и д-р Иван-Асен Шишманов, който специализира 3-та година кардиология в спешната университетска болница "Пирогов".

"Резултатите от завършения въпросник са само ориентир, а не диагноза. Целта е те да насочат вниманието, а не да диагностицират заболяване", посочиха създателите проф. Миланова и д-р Шишманов.

Огромният интерес към сайта обаче доведе до срив в системата. "Работим по въпроса, за да можем да отстраним проблема във възможно най-кратък срок", заяви говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама