Продължават валежите от сняг в част от страната

06:40, 02 апр 20 25 2498 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От северозапад валежите ще спират, а над Северна България и облачността ще се разкъсва. През целия ден ще продължи да вали в Югоизточна България и Родопите. Вятърът ще отслабне и ще е слаб до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат минус 3-2 градуса, а максималните - между 4 и 9 градуса.

Жълт код за снеговалеж е обявен за областите Сливен и Кърджали. Там ще продължава да вали, снежната покривка ще се увеличи. 

За Хасково и Ямбол е в сила жълт код за валежи от дъжд. Валежите ще са значителни, като на места ще достигнат до 20 л/кв.м. 

По Черноморието облачността ще е значителна, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. По Северното Черноморие ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат 6-8 градуса. Температурата на морската вода ще бъде около 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопския масив, но след обяд валежите ще започнат да отслабват и спират. Все още ще има условия за образуване на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 2 градуса, на 2000 м - минус 4 градуса.

В петък ще има разкъсана облачност, в отделни райони до предимно слънчево време. Вятърът ще е от южна четвърт, слаб. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните - между 9 и 14 градуса. В събота ще преобладава облачно време, повишава се вероятността за валежи от дъжд, особено в Южна България.

 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама