БСП даряват компютри за 20 000 лв. на бедни деца

12:21, 02 апр 20 / Политика 25 2211 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Не бива да позволяваме и едно българско дете да остане без достъп до образование. Това написа предедателят на "БСП за България" Корнелия Нинова в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

"От парламентарната група на "БСП за България" ще закупим лаптопи на стойност 20 000 лева, които ще дарим на деца на бедни семейства, които поради невъзможност да се снабдят с такива, остават извън системата на електронното образование. Решихме в този труден момент за много семейства да инвестираме в наука и образование", пише Нинова.

Матурите се изместват на 30 май и 1 юни

"Десетки деца не могат да се включат в електронното образование, защото родителите им не могат да си позволят закупуването на компютър в това тежко време, когато хиляди остават без работа. Групата ни реши да дарим общо 50 000 лева за наука и образование. Вече дарихме 30 000 лева на Департамента по вирусология към БАН за търсене на лекарство срещу коронавируса. За 20 000 лева ще закупим компютри на деца. Ако има нещо, което трайно да реши проблема с болестта, това е ваксина. И ако има нещо, което да гарантира бъдещото развитие на страната, това е качественото образование. Не бива да позволяваме и едно българско дете да остане без достъп до образование. Бъдещето иска образовани млади хора", категорична е тя.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама