Предвижда се безвъзмездна помощ за най-засегнатите фирми

21:52, 02 апр 20 / Политика 25 4419 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Ще има безвъзмездна помощ за бизнеса, пострадал от извънредното положение. Това обяви по bTV вицепремиерът Томислав Дончев. Той обясни, че в момента се разработват схеми за безвъзмездно финансиране по отношение на най-засегнатите компании.

Дончев обяви още, че в събота ще бъде представено приложение, разработено от правителството в помощ на гражданите. Служебната част от това приложение вече се използва от полиция, от службата на РЗИ.

То ще позволява всеки гражданин да се регистрира. Тези със симптомите ще опишат как се чувстват и на база общата картина с тях ще се свързва лекар.

Борисов: Как ще е празна хазната с 10 млрд. лв.?

Вицепремиерът предупреди, че не е сигурно, че карантинните мерки ще отпаднат след 13 май (дотогава ще бъде удължено извънредното положение). За хората, които са останали без работа, но нямат право на обезщетение за безработица той напомни, че вариантът са социални помощи.

„Ние имаме намерение да стигнем до всеки, който има нужда, в същото време не сме в състояние да хвърляме пари от хеликоптер“, каза в заключение вицепремиерът.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама