Агенцията по храните започва масови проверки преди Великден

16:05, 06 апр 20 25 2476 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки на обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси, преди Великден и Гергьовден. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ.
До 8 май във фокуса на засиления контрол попадат производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни - агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци, както и на боя за яйца. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка.
 
По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се контролира наличието и цвета на здравна маркировка, а също така и дали търговците предоставят на видно място информация за страната на произход на месото.
 
Инспекторите ще следят строго начина на съхранение, етикетирането и маркирането на яйцата. Ще се вземат проби за лабораторно изпитване от яйцата с произход ЕС и трети страни.
 
Сигнали за нередности БАБХ ще приема на "горещия телефон" – 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта.
 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама