Радев: Депутати, кръгом и бегом, дарете и мартенските заплати

11:27, 07 апр 20 / Политика 25 4017 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Преди половин месец си дарих цялата заплата за възрастните хора във Видин. Това каза президентът Румен Радев, след като посети „Пирогов“, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

Дарението има смисъл, когато е навреме и далеч от камерите. Другото е суета и популизъм“, заяви президентът и се обърна към депутатите: „Дарението е личен акт, но ако много държите да се равнявате по президента, както разбрах от изказванията, има лесно решение- кръгом и бегом обратно към месец март. Дарете си и мартенските заплати, както направих и аз“.

Солидарност в 12 без 5: депутати и министри даряват заплатите си

Румен Радев отново защити съпругата си. „Редовно следите постовете й, но когато пуска мероприятията си, не я отразявате. Дарила е 10 хил. лева за храна на възрастни хора. Има инициатива, поинтересувайте се. Вещи сте да търсите явни и неявни неща“.

Когато съпругата ми обикаляше откъснатите трънските села по Коледа, за да носи храна и подаръци, а на 1 март мартеници- вие, къде бяхте? Не е въпрос да правиш дарителство, когато е модерно и ще те дадат камерите. Дарителството е дълбоко осъзнат личен акт. Не само да изръсиш пари, а да влезеш в къщата на самотните хора, да поговориш с тях. Чисто човешки да ги питаш за проблемите им“, коментира държавният глава.

Обществото трябва да продължава с дисциплината, да изпълнява стриктно указанията, които се дават от властите. Трябва да има ясно управление на кризата“, обърна внимание Радев. „Говорих с проф. Балтов и неговите специалисти- вирус ще има и след 13 май. Пак ли ще стоим в това положение? Необходимо е сега да мислим за ясна стратегия как управляемо, безопасно и възможно по- бързо ще излезем от това състояние“, заяви той.

Имам своите идеи. Част от моите предложения се изпълняват, част още не са. Властите вървят по моите стъпки, които казвам да се направят“, посочи президентът. „Трябва да се помисли не само за физическото, а и за психическото здраве на нацията. Хората, които вземат решенията са сити хора, но много българи вече гладуват“, подчерта държавният глава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама