БЧК набира студенти медици за доброволци в борбата срещу COVID-19

12:00, 09 апр 20 25 1530 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Българският младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването, стартира кампания за набиране на доброволци сред студентите медици за участие в дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19.

Кампанията цели да проучи желанието на обучаващите се студенти в последните курсове на медицинските специалности към Висшите училища в Република България да вземат участие като доброволци в борбата с COVID-19, както и тяхното набиране. Тези съвместни дейности, както и активирането на допълнителен ресурс от студенти-доброволци ще доведе до по-висока степен на готовност за реакция в случай на усложняване на настоящата епидемиологична обстановка. 

БЧК с онлайн чат за първа психологическа помощ

Всички желаещи трябва да попълнят приложения електронен формуляр.

Цялата информация ще бъде обработена от БЧК и предоставена на Министерство на здравеопазването, което ще извърши организацията по разпределението на доброволците за участие в определени дейности, съобразно техните знания, умения и  съобразно спецификата и потребностите на конкретната ситуация.

БЧК и Revolut обединяват сили в битката с COVID-19

Кампанията е подкрепена от Националното представителство на студентските съвети в Република България  и Асоциацията на студентите медици в България.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама