Джамбазки: Пакетът "Мобилност" ще остави на улицата 200 хил. българи

09:38, 10 апр 20 / Политика 25 1415 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Българските шофьори спасяват хиляди животи в Белгия, Холандия, Германия и Франция, защото само източни камиони, най-вече български, доставят лекарства, маски, медикаменти. 70% от белгийските шофьори са хвърлили ключовете и са на борсата. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ евродепутатът Ангел Джамбазки.

Съветът на ЕС прие пакета „Мобилност“

Джамбазки коментира, че български шофьори са принудени да изкарат 14-дневна карантина в кабината, защото ако се върнат в България, няма да могат да спасяват граждани на изброените западноевропейски държави.

"На този фон приемат пакета „Мобилност“, което ще остави на улицата 200 000 българи", заяви евродепутатът.

Той разказа и за кампанията #ИзбирамБългарското, която има за цел да насърчи предлагането на български стоки в търговските вериги.

Платформата „Български занаяти" ще ни информира кои са българските производители

Ще имаме нужда от подкрепа на българското производство, дълги години ще бъдат засегнати границите. Затова започнахме и кампания #ИзбирамБългарското. От големите вериги има известна съпротива, търсим варианти тя да бъде преодоляна. Събираме всички български производители, това са дни, в които българите традиционно пазаруват повече. И в Петричко, Сандански и Сливен има много производители, които нямат достъп до големите вериги, въпреки че са готови с ранната продукция", посочи Ангел Джамбазки.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама