Над 4 хиляди машини дезинфекцират цяла Москва

07:50, 12 апр 20 / Свят 25 1850 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Поредна мащабна дезинфекция ще бъде проведена в Москва днес, за да се предотврати разпространението на коронавируса, съобщава пресслужбата на московското кметство, предава БГНЕС. 

"Специалистите на комплекса за градска икономика ще проведат цялостна дезинфекционна обработка на всички асфалтови, бетонни и други покрития на пътища, тротоари, паркинги, дворове и безистени", цитира пресслужбата думите на заместник-кмета на Москва по жилищно-комунални услуги и обществено подобрение Петър Бирюков.

Путин и Тръмп обсъдиха коронавируса и цените на петрола

Особено внимание, каза той, ще бъде отделено на дезинфекцията на териториите на лечебните заведения, териториите пред входа на метростанции и околните сгради, транспортните възли и спирките на обществения транспорт.

Снимка: БГНЕС

Освен това обществените тоалетни, пречиствателните станции за питейна вода и пречиствателните станции и съоръженията за управление на отпадъците ще бъдат щателно третирани. "На места, недостъпни за оборудването, специални екипи ще извършват обработката ръчно. Общо над 4 хиляди единици техника за пръскане и измиване с вода ще бъдат включени", каза заместник-кметът.

Бирюков подчерта, че дезинфекцията на всички съоръжения се извършва с помощта на дезинфектанти, препоръчани от Федералната служба за надзор на правата на потребителите и човешкото благосъстояние. Те са напълно безопасни и широко използвани за дезинфекция на контактни повърхности в училища, детски градини и заведения за обществено хранене.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама