БЛС: Останете вкъщи по Великден, за да не пропилеем постигнатото

17:54, 11 апр 20 25 1795 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Призив към всички да останат вкъщи през следващата седмица отправиха от УС на Българския лекарски съюз (БЛС).

"Измина близо месец от въвеждането на извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Всички бяхме подложени на изпитание, но резултатите са видими и България остава слабо засегната от бедствието, което наблюдаваме в други страни. За да не пропилеем постигнатото и за да не обезсмислим всички усилия, ви молим - останете вкъщи. Спазвайте препоръките на щаба. Останете здрави", се казва в декларацията на БЛС.

Още двама починали от COVID-19, заразените достигнаха 661

От Столичната лекарска колегия категорично подкрепиха декларацията, защото през следващата седмица е изключително важно всеки в България да спазва социалната дистанцираност.

През следващата седмица това ще бъде ключово за епидемиологичната обстановка в страната, заявяват и от колeгия на БЛС и болниците: ВМА, УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", УМБАЛ "Александровска", УМБАЛ "Св. Анна", УМБАЛ "Св. Екатерина", УМБАЛ "Лозенец", СБАЛО по Онкология, УМБАЛ "Майчин дом", Инфекциозна, МБАЛ "Токуда", УМБАЛ "Софиямед", МБАЛ "Св. София", 1-ва МБАЛ, 2-ра МБАЛ, 3-та МБАЛ 4-та МБАЛ, 5-та МБАЛ.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама