Тестват жители на Банско с 2000 теста, дарени от Пеевски

18:25, 11 апр 20 25 2544 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Депутатът Делян Пеевски осигури 2000 бързи теста за населението на Банско, съобщава "Труд". В кабинета на кмета на Банско Иван Кадев пристигнаха пристигнаха три кашона с 2000 бързи теста за коронавирус. Предаде ги лично кметът на община Белица Радослав Ревански, който е координатор на всички дарения, които Делян Пеевски прави в Благоевградска област, откъдето е избран депутатът.

„Още по време на карантината в Банско г-н Пеевски предложи да дари бързи тестове. Сега го направи, след като стана ясно, че държавата ще даде 1000 теста за банскалии. Нашето дарение е координирано с Националния оперативен щаб“, каза Радослав Ревански.

С осигурените още 2000 теста от Пеевски, ще се изпълни желанието на банскалии да се тестват около 1/3 от населението, което е 9800 души.

Д-р Кушлев: Всеки десети в Банско ще бъде изследван

“Добре е в труден момент да усетиш помощта на колега и приятел, да споделиш грижата за хората и техните проблеми. Благодаря, г-н Ревански, че можем да работим заедно!”, каза кметът на Община Банско Иван Кадев, приемайки дарението, донесено от кмета на Белица Радослав Ревански.

"С тези тестове и тестовете, които пристигат от Националния оперативен щаб, от утре - 12 април, неделя, ще започне тестването на гражданите на Банско. Манипулациите ще се извършат в Медицински център “Свето Благовещение” от медицински специалисти по ред, установен от Общинския кризисен щаб.

Блокадата на Банско падна

"Благодарение на предоставените достатъчен брой тестове и дарени такива, ще имаме възможност да извършим тестуване, както на голям брой жители на град Банско, така и на граждани на град Добринище и селата от Община Банско. Умоляваме гражданите да не проявяват самоиницитива и да следят за указанията на Общинския кризисен щаб", каза Иван Кадев, кмет на Банско.


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама