Слави Трифонов: Стремеж към власт нямам, имам желание да осъществя решенията от референдума

20:55, 12 апр 20 / Политика 25 5739 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

"Аз нямам стремеж към власт. Имам желание и стремеж да реализирам решенията от референдума". Това каза шоуменът Слави Трифонов, който отговаряше онлайн на въпроси с водещ Магърдич Халваджиян в страницата на "Господари на ефира".

"Подкрепата на 2,5 милиона души в подкрепа на нашата теза за мажоритарен избор и електронно гласуване, тези хора трябва да имат някой, който да се бори за тяхната кауза. Какво ще се случи, както казва царя, като му дойде времето. Вижте какво става - някой очаквал ли е цялата държава да затвори? Светът се променя, България се променя. Нека да бъдем достатъчно търпеливи и да запазим икономическото и организационно статукво на държвата, за да можем да живеем прилично", коментира Трифонов запитан дали се стреми към властта.

Слави Трифонов за коронавируса в цифри

Запитан дали ще се кандидатира на следващите избори, той каза: "Разбира се, това е целта. Политическият проект се казва "Има такъв народ". Регистрация и участие на следващите парламентарни избори - това е целта и тя ще бъде изпълнена".

Кога ще регистрира партията си? ""Никога не съм имал претенции за подобно развитие, но след това, което се случи с референдума, който ние инициирахме, ще стане по този начин. Те ни спряха заради това, че имало боички, приличащи на българското знаме. Затова сега сложихме син цвят, има една боичка, за да не дразним съда. Надяваме се когато свърши тази карантина и тръгнем по парковете да правим това, което е най-хубаво - да дишаме, тогава съдът ще заработи, и се надяваме да се регистрираме", каза Трифонов.

На въпрос на зрител дали се чувства като освободител, шоуменът отговори: "Не мога да влизам в такива патетични определения. човек, който се чувства като освободител, е абсолютен глупак. Или се е побъркал, или си слага маската на очите. Нормален човек трябва да носи чувство за отговорност и да бъде достоен, почтен, искрен, да не лъже, да бъде коректен, да има качества и да събира силни качества с хора. Ако мога да се изявя като такъв човек, мога да помисля дали мога да свърша работа. А не като освободител, пълководец, самозабравил се луд".

Не иде ли време за смирение?

Конфронтацията между президент и премиер Слави Трифонов коментира така: "Бойко Борисов е малко инфантилен когато се сърди и се кара. Мисли, че винаги е прав, а това е опасно когато си министър-председател. Познавам президента когато беше шеф на ВВС. Тогава американски летци изказаха огромно уважение към него като летец. Откакто стана президент не съм го виждал. Не ми харесва, че президентът подкрепя БСП, той не е избран от БСП, избран е от над 2 милиона българи... Това, че се карат, е малко балканска история. Не ми се струва уважително поведението на повечето български политици. Те трябва да са държавници".

Има ли прозрачност в медиите в България? "Няма прозрачност, защото сме малка държава, пълна с комплекси. Избираме хора, които също са комплексирани и способни веднага да се организират да употребяват власт, пари и слава. Затова те създават около себе си медии и са достатъчно силни, за да контролират. А контролирайки, каква прозрачност да има?".

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама