МВР проверява дали Каракачанов е седял на пейка в парка

12:50, 13 апр 20 25 2665 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

МВР проверява случая с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който беше заснет да седи на пейка близо до Народния театър "Иван Вазов" в столицата заедно със свой подчинен. Ако бъде установено нарушение, ще бъдат наложени съответните санкции, обясниха от вътрешното министерство, цитирани от БНР.

Преди дни в телевизионно интервю Каракачанов обясни, че пейката е извън границите на градината и е точно срещу сградата на Министерството на отбраната. Самият той обяви, че не се смята за нарушител.

"Засега структурите на МВР издържат. Ще поискаме включването на армията в случай, че има много заразени с коронавирус полицаи и нямаме достатъчен ресурс. Към момента няма нужда военните да се намесват", заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред bTV.

Той подчерта, че изминалият уикенд – празниците Лазаровден и Цветница, са били два коренно различни дни. „В събота всички правеха на пук на нашите призиви. Въпреки многото полицаи и предупреждения, хората, може би подведени от приятното време, излязоха на улицата и не спазваха мерките“, подчерта той. По думите му в неделя ситуацията е била различна и хората са останали у дома.

676 са заболелите с COVID-19 у нас

Ст. комисар Иванов изтъкна, че от момента на извънредното положение има издадени 2700 акта за нарушения на граждани. Той коментира, че санкциите на МВР трябва да са последната стъпка. По-важно е хората да си останат вкъщи. „Нека не стигаме до глоби, а да има самоконтрол и самодисциплина“, допълни той.

Той заяви, че достъпът до храмовете по време на предстоящите Великденски празници ще остане както обикновено, но ще има контрол и ще се следи дали се спазват мерките – да се спазва дистанция и да няма струпване. „Разчитаме на самосъзнанието на хората“, обясни той.

„Служителите на министерството няма да бъдат по-лежерни в своите задължения и ще следят основанието на пътуването, въпреки празниците, да е основателно. И сега връщаме хора“, категоричен беше той.

Иванов обясни, че към момента нивата на битовата престъпност са надолу и спрямо миналата година има чувствително по-малко случаи. Въпреки това органите на реда са бдителни и продължават да вършат своята работа. По думите му падането на извънредното положение едва ли би повишило нивата на битова престъпност.

Той коментира, че в структурите на МВР има 29 доказани случая на COVID-19. На служител на администрацията в Банско бърз тест е дал положителен резултат, като
се чака и резултатът от PCR теста. Излекуван е един служител.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама