Големите кавички

13:10, 13 апр 20 / Големите кавички 25 8761 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (6 - 10 април)

"Гледайки какво се случва по софийските улици, притеснените лекари, сестри и санитари, настояха да кажем тяхното мнение пред всички. Днес аз съм техен пратеник. В дни на изпитание, каквито са днешните, всички се обръщаме към църквата. Използваме историята, която ни е учила, че църквата е помагала  на българския народ в тези дни. В Библията пише, че има време за всяко нещо по земята - време за раждане и време за умиране. Там още пише, че там където са събрани двама души на едно място, Бог е между тях. Така че няма смисъл да търсим Бог в църквите. Той и сега е тук между нас. Можем да си останем вкъщи и той ще бъде с нас. Нека не поставяме под изпитание божията милост и да не превърнем дните за празнуване в дни за умиране". Това заяви директорът на Александровка болница проф. д-р Костадин Ангелов по време на брифинг на Националния оперативен щаб навръх Цветница.

"Виждали ли сте какво значи майка да не може да погребе своя син? Аз го видях със собствените си очи. Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че могат да ви дадат само 200 бройки? Когато тръгвате да подготвят хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове, ако това се наложи, да знаете, че имате само 100 места? Ходейки хората по улиците, като че ли искат да ни предадат на нас, лекарите, някаква божия роля. Ние да решаваме кой да живее и кой да умира. Благодарим ви за тази корона от тръни. Не я искаме. Всяка вечер ни ръкопляскате, отправям молба - ако си останете по къщите, ние в 21 часа ще ви ръкопляскаме. Направете го. Нека не превръщаме болниците в морги", призова той.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама