Фармацевтите с жълти жилетки: Не ни е страх

11:31, 13 апр 20 25 1930 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От Българския фармацевтичен съюз обявиха, че от днес фармацевтите ще излизат с жълти жилетки пред аптеките за 15 минути. Това ще става след обслужването на възрастните клиенти и дезинфекцията на пода на приемното.

Вземаме в ръце плакати, на които пише, че не ни е страх. Спазвайки инструкциите за безопасност на оперативния щаб (отстояние 2 метра и т.н.), ако няма хора близо до нас, може да свалим за малко шлема и маската, които сами си осигурихме, да погледнем опашката от пациенти и да им покажем, че не се страхуваме и няма да се откажем”, заявяват фармацевтите.

Обвиниха шефката на фармацевтичния съюз за всяване на паника

През тези 15 минути ще обясняват: защо не могат и не бива да отпускат лекарства без рецепти, какви са ползите от генеричната замяна и защо лекарите трябва да предписват генерично.

Ако не ни отразят „големите медии“, ние ще го направим. Ако те не дойдат при нас, може да се наложи, ние да отидем при тях… Време е да покажем, че сме съсловие и сме единни”, пишат в заключение от съсловната организация.

Вече има горещ телефон за агресия над медици

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама