Насаждането на страх не трябва да е мисия

11:10, 14 апр 20 25 2618 Шрифт:
Автор:

Едва ли има човек у нас, който не е разбрал, че имаме дефицит на чували за трупове и места в хладилните камери на моргите. Стряскащото признание дойде от директора на “Александровска болница” проф. Костадин Ангелов в първите часове на Цветница.

Думите му разтърсиха социалните мрежи, като редица политици и общественици побързаха да реагират. Светила в медицината също се разграничиха от поведението му.

Пощадете душите ни, те имат право да празнуват

Проф. Ангелов беше обвинен, че насажда ненужна тревога, защото населението така или иначе достатъчно е стресирано от безбройните извънредни и редовни брифинги.

Думите му се превърнаха в поредния удар за най-лабилната част от обществото - възрастните хора, които са изпаднали в паника за здравето си.

Очакваната следваща стъпка на шефа на “Александровска болница” беше да излезе публично и да се извини.

Човешко е да се греши, благородно е да се прощава …

Тези думи имат още по-голяма тежест в дните на Страстната седмици, когато всички сме в очакване на Христовото Възкресение.

Извинение не последва. Напротив! Проф. Ангелов в поредно интервю продължи да всява страх сред обществото, като гордо застана зад думите си.

Дори стигна по-далеч, обяснявайки причината за стряскащите думи: "Аз съм лекар и ме е грижа за живота на пациентите". И удовлетворението , че е успял с насаждането на страх да спаси поне един човешки живот. В този ред е хубаво да се замисли колко други човешки живота е успял да застраши.

Адвокат Гунчева подаде сигнал в прокуратурата за всяване на паника

Хората не сме ЕГН-та, не сме цифри,  ние изпитваме чувства, изживяваме емоции и страдаме. Напълно разбираме, че директорът на болницата е притеснен за екипа си, за тяхното физическо и психическо здраве, но преди всичко той е човек и лекар, положил Хипократовата клетва.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама